.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«predicaré, que aquesta és la meva missió»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de Job

Job digué als seus amics:
«L’home, a la terra, no està sotmès a servitud? No passa la vida com un jornaler? Com un esclau es deleix per asseure’s a l’ombra, espera l’hora de cobrar com el treballador.
Però a mi m’ha tocat per herència passar mesos en va, la paga que em donen són les nits en blanc. Així que em fico al llit ja penso: Quan serà de dia perquè em pugui llevar? I estic neguitós del vespre a la matinada.
Els meus dies han corregut més que una llançadora, ja s’acaben, ja no hi queda fil. Recordeu que la meva vida no és sinó un respir: els meus ulls no tornaran a veure la felicitat.»

Jb 7,1-4.6-7

Salm Responsorial

R. Lloeu el Senyor, que conforta els cors desfets.

Lloeu el Senyor, dóna bo de cantar! 
Lloeu el nostre Déu, que és agradós de lloar-lo! 
El Senyor reconstrueix Jerusalem 
i aplega els dispersats d’Israel. R

Conforta els cors desfets i embena les ferides.

Té comptat el nombre dels estels, 
els crida cadascun pel seu nom R

És gran el Senyor, i és molt poderós, 
és infinita la seva saviesa. 
El Senyor sosté els desvalguts 
i abat els injustos fins a terra. R

Sl 146,1-2.3-4.5-6 (R.: cf. 3a)

Lectura de la primercarta de sant Pau als cristians de Corint
Germans, jo no puc gloriar-me d’anunciar l’evangeli: hi estic obligat, i pobre de mi que no ho fes!
Si jo m’ho hagués buscat podria esperar-ne una recompensa, però no havent-ho buscat, per a mi és un encàrrec que he rebut de Déu. Per quin motiu puc esperar una recompensa?
Doncs que jo, quan treballo per difondre l’evangeli, no el converteixi en cosa costosa, sinó que renunciï al dret que em dona el meu servei.
Jo soc lliure: no era esclau de ningú, però m’he fet esclau de tots per guanyar-ne tants com pugui. Per guanyar els febles, m’he fet feble com ells. M’he fet tot amb tots per guanyar-ne alguns, sigui com sigui.
Tractant-se de l’evangeli, estic disposat a fer tot el que calgui per poder-hi tenir part.

1Co 9,16-19.22-23

Lectura de l'evangeli segons sant Marc

En aquell temps, Jesús, sortint de la sinagoga, se n’anà amb Jaume i Joan a casa de Simó i Andreu. La sogra de Simó era al llit amb febre, i llavors mateix ho digueren a Jesús.
Ell li va donar la mà i la va fer llevar, la febre li desaparegué i ella mateixa els serví a taula. Al vespre, quan el sol s’havia post, li portaren tots els malalts i els endimoniats. Tota la ciutat s’havia aplegat davant la porta i ell va curar molts malalts de diverses malalties; va treure molts dimonis, i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.
De bon matí, quan encara era fosc, es llevà, se n’anà a un lloc solitari i s’hi quedà pregant. Simó, amb els seus companys, sortí a buscar-lo.
Quan el trobaren li digueren: «Tothom us està buscant.» Ell els digué: «Anem a d’altres llocs, als pobles veïns, i també hi predicaré, que aquesta és la meva missió.»
I anà per tot Galilea, predicant a les sinagogues de cada lloc i traient els dimonis.

Mc 1,29-39

"Va curar molts malalts de diverses malalties"

Podríem resumir la vida pública de Jesús en la predicació i en la guarició dels malalts. Ho veiem clarament a l’evangeli. Primer guareix la sogra de Pere però més tard ho fa amb tots els malalts: Al vespre, quan el sol s’havia post, li portaren tots els malalts i els endimoniats... i ell va curar molt malalts de diverses malalties; va treure molts dimonis. Aquesta és una de les activitats habituals de Jesús. Però després Jesús es retira a pregar: Quan encara era fosc, es llevà, se n’anà en un lloc solitari i s’hi quedà pregant. Simó i els seus companys el busquen. En trobar-lo li insisteixen: Tothom us està buscant. Però la resposta de Jesús no és la de tornar on eren abans sinó que els diu: Anem a d’altres llocs, als pobles veïns i també hi predicaré, que aquesta és la seva missió. Jesús, doncs, vol que la seva paraula arribi a tots els pobles i allí també curarà els seus malalts. El motor de la seva vida, però és pregària, el contacte amb el seu Pare. No es deixa endur per les preferències de la gent sinó per la voluntat del Pare que vol que la seva paraula i la seva acció guaridora arribin a tothom. El dolor marca molt negativament la vida de les persones. En tenim un exemple en les paraules de Job: M’ha tocat per herència passar mesos en va, la paga que em donen són les nits en blanc. Així que em fico al llit ja penso: Quan serà de dia perquè em pugui llevar. I estic neguitós del vespre a la matinada... aquesta és la terrible experiència de Job compartida en major o menor grau pels tots els qui estan malalts. Per això la missió de Jesús és també guarir els malalts. Pau se sent obligat a anunciar l’evangeli i diu: Per guanyar els febles, m’he fet feble com ells. M’he fet tot amb tots per a guanyar-ne alguns sigui com sigui. Tractant-se de l’evangeli estic disposat a fer tot el que calgui per a poder-hi tenir part. Pau es troba al costat dels més necessitats com ho feia també Jesús. La nostra tasca és la mateixa: fer que tothom senti la predicació de Jesús i rebi el seu consol i la seva ajuda.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES