.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«Tot el que és del Pare és meu»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre dels Proverbis

Això diu la Saviesa de Déu:
«De molt abans de començar les seves obres el Senyor m’infantà com a primícia de tot el que ha fet. He estat configu rada des de sempre, des del començament, abans que la terra existís. No hi havia encara els oceans, no existien les fonts d’on brollen les aigües, i jo ja havia nascut.
He nascut abans que les muntanyes, abans que fossin plantades les altures; encara no havia fet la terra ni els llacs, ni la massa terrosa dels continents; quan ell instal·lava la volta del cel, jo hi era, quan traçava el cercle de l’horitzó sobre els oceans, quan fixava allà dalt el cobricel dels núvols, quan contenia les fonts de l’oceà, quan posava límits al mar que no desobeeix les seves ordres, quan construïa els fonaments de la terra, jo era al seu costat com un deixeble preferit, feia les seves delícies cada dia, jugava contínuament a la seva presència, jugava per tota la terra, i compartia amb els homes les meves delícies.»

Pr 8,22-31

Salm Responsorial

R. Senyor, sobirà nostre, que n’és de gloriós el vostre nom per tota la terra!   

Quan miro al cel que han creat les mans vostres,
la lluna i els estels que hi heu posat. 
Jo dic: Què és l’home, perquè us en recordeu? 
Què és un mortal, 
perquè li doneu autoritat? R

Gairebé l’heu igualat als àngels,
l’heu coronat de glòria i de prestigi,
l’heu fet rei de les coses que heu creat, 
tot ho heu posat sota els seus peus. R

Ramades de bous i ovelles, 
fins i tot els animals de la selva,
l’ocell que vola i els peixos del mar, 
i tot el que segueix els camins dels oceans. R

Sl 8,4-9 (R.: 2a)

Lectura de la primera de sant Pau als cristians de Roma
Germans, ara que ja som justos, com a creients que som, estem en pau amb Déu, gràcies a Jesucrist, el nostre Senyor. És per ell que la fe ens ha donat entrada en aquesta gràcia que posseïm tan en ferm, i és per ell que tenim la satisfacció d’esperar la glòria de Déu.
Encara més: fins enmig de les proves trobem motiu de satisfacció, perquè sabem que les proves ens fan constants en el sofriment, la constància obté l’aprovació de Déu, l’aprovació de Déu dona esperança, i l’esperança no pot defraudar ningú, després que Déu, donant-­nos l’Esperit Sant, ha vessat en els nostres cors el seu amor.

Rm 5,1-5

Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles:
«Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara seria per a vosaltres una càrrega massa pesada. Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera, perquè ell no parlarà pel seu compte: dirà tot el que sentirà dir i us anunciarà l’esdevenidor.
Ell em donarà glòria, perquè tot allò que anunciarà ho haurà rebut d’allò que és meu. Tot el que és del Pare és meu; per això dic que tot allò que us anunciarà, ho rep d’allò que és meu.»

Jn 16,12-15

"Déu, donant-nos l’Esperit Sant, ha vessat en els nostres cors el seu amor"

Ens diu Jesús a l’evangeli: Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera. Podríem pensar que l’Esperit Sant ens farà entendre el que en diem el misteri de la Santíssima Trinitat que celebrem avui. Però és evident que la nostra pobra intel·ligència no pot penetrar en la intimitat del mateix Déu. Jesús subratlla la unió profunda, en sintonia total, entre el Pare, Ell i l’Esperit: Tot el que és del Pare és meu; per això dic que tot allò que us anunciarà [l’Esperit] ho rebrà d’allò que és meu.
Sabem que la Santíssima Trinitat és el misteri fonamental de la nostra vida cristiana: tot ve de la Trinitat: el món, la vida, la nostra existència i tot tornarà cap a ell. El que cal és aprofundir en l’amor total d’aquest Déu manifestat a tots els homes. Ens ho recorda sant Pau a la segona lectura: L’esperança no pot defraudar ningú, després que Déu donantnos l’Esperit Sant ha vessat en els nostres cors el seu amor. L’amor entre el Pare i el Fill que és l’Esperit Sant, Déu ens l’ha volgut donar perquè gaudíssim d’aquest amor, perquè aprenguéssim a estimar, perquè visquéssim amarats d’aquest amor. La Trinitat ens recorda també que Déu no és un ésser solitari, tancat en el seu món, sinó que és comunitat, que és comunicació plena i total, entre Pare, Fill i Esperit. No oblidem que nosaltres hem estat creats a imatge i semblança d’aquest Déu, amor i comunicació plena. La primera lectura del llibre dels Proverbis ens ha parlat de la Saviesa divina, una realitat que ens fa pensar en Jesucrist, Saviesa de Déu, etern com el Pare i l’Esperit: No hi havia encara els oceans, no existien les fonts d’on brollen les aigües i jo ja havia nascut. I diu al final: Compartia amb els homes les meves delícies. Déu-Amor ha volgut compartir amb tots els homes el seu Amor, la seva Vida, la seva intimitat. El Déu Trinitat ha de ser el centre de la nostra vida: això s’ha de manifestar obrint-nos a l’amor total de Déu i compartint, després, aquest amor amb tots els germans.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES