.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«ets el meu Fill, el meu estimat»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre del profeta Isaïes

«Consoleu, consoleu el meu poble», diu el vostre Déu. «Parleu amorosament a Jerusalem, crideu i digueu-li que s’ha acabat la seva servitud, ha estat perdonada la seva culpa: ha rebut de mans del Senyor doble pena per tots els seus pecats.»
Escolteu una veu que crida: «Obriu en el desert una ruta al Senyor, aplaneu en l’estepa un camí per al nostre Déu. S’alçaran les fondalades i s’abaixaran les muntanyes i els turons, la serralada es tornarà una plana, el terreny escabrós serà una vall. Llavors apareixerà la glòria del Senyor i la veurà tothom alhora. La boca del Senyor ho ha dit.»
Puja en una muntanya ben alta, missatger que anuncies a Sió la bona nova! Tu que portes bones noves a Jerusalem, alça ben fort el teu crit, alça’l ben fort, no tinguis por! Digues a les viles de Judà: «Aquí teniu el vostre Déu! El Senyor Déu arriba amb poder, el seu braç domina tota cosa, l’acompanya el fruit de la seva victòria, el precedeixen els seus trofeus; vetlla com un pastor pel ramat, l’aplega amb el seu braç, porta al pit els anyells, acompanya les ovelles que crien.»

Is 40,1-5.9-11

Salm Responsorial

R. Beneeix el Senyor ànima meva,
Senyor, Déu meu, que en sou de gran.

Senyor, Déu meu, que en sou, de gran!
Aneu vestit d’esplendor i majestat,
us embolcalla la llum com un mantell.
Heu estès el cel com una vela,
i dalt les aigües us heu fet un palau. R 

Preneu els núvols per carrossa
i avanceu sobre les ales dels vents,
teniu els vents per missatgers,
el foc i les flames per executar les ordres. R

Que en són, de variades, Senyor, les vostres obres,
i totes les heu fetes amb saviesa.

La terra és plena de les vostres criatures.
Aquí teniu el mar, immens per totes bandes,
són incomptables els animals que s’hi mouen,
des dels més petits fins als més grans R

Tots esperen de la vostra mà
que els doneu l’aliment al seu temps:
els el doneu, i ells l’arrepleguen,
així que obriu la mà, mengen a desdir. R

Però si deixeu de mirar-los es desconcerten,
si els retireu l’alè, expiren
i tornen a la pols d’on van sortir.
Quan envieu el vostre alè, reneix la creació,
i renoveu la vida sobre la terra. R

Sl 103:1b-3a, 3b-4, 24-25. 27-28, 29-30 [R.: 1]

Lectura de la carta de sant Pau a Titus
Estimats: s’ha revelat l’amor de Déu, que vol salvar tots els homes, i ens ensenya que abandonem la impietat i els desigs mundans, per viure en aquest món una vida de sobrietat, de justícia i de pietat, mentre esperem que es compleixi feliçment la nostra esperança, que es manifesti la glòria de Jesucrist, Déu gran i salvador nostre. Ell s’entregà a si mateix per nosaltres, per rescatar-nos de l’esclavatge de les culpes, deixar-nos nets i fer de nosaltres un poble ben seu, apassionat per fer el bé.
Quan s’ha revelat la bondat de Déu, salvador nostre, i l’amor que ell té als homes, no l’han mogut les obres que nosaltres podíem haver fet, sinó la seva bondat que ens salva amb un bany d’aigua regenerador i amb el poder renovador de l’Esperit Sant, que ell ha vessat a mans plenes sobre nosaltres per Jesucrist, el nostre salvador; així, justos per la seva gràcia, som hereus de la vida eterna, que des d’ara tenim dret a esperar.

Tt 2,11-14;3,4-7

Lectura de l'evangeli segons sant Lluch

En aquell temps, la gent que vivia en l’expectació sospitava si Joan no fóra potser el Messies.
Ell respongué dient a tothom: «Jo us batejo només amb aigua, però ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni de deslligar-li el calçat. Ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc.»
Un dia que tot el poble es feia batejar, Jesús també fou batejat. Mentre pregava, s’obrí el cel i baixà cap a ell l’Esperit Sant en figura corporal com un colom, i una veu digué des del cel: «Ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut.»

Lc 3,15-16.21-22

"Ets el meu Fill, el meu estimat: en tu m’he complagut"

El baptisme de Jesús marca l’inici de la seva vida pública. Fins ara ha restat amagat a Natzaret però en aquest moment es presenta per a ser batejat, como si fos un pecador més, per Joan Baptista. Però en el moment del baptisme s’obrí el cel i baixà cap a ell l’Esperit Sant en figura corporal i una veu digué des del cel: Ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut. Jesús no solament no és el pecador que semblava sinó que és el Fill predilecte i estimat de Déu, el model de tots els fills de Déu. Ell fa realitat el que deia Joan: Ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. Per això Jesús és molt més poderós que Joan que només bateja amb aigua. A partir d’ara Jesús comença la seva vida pública, comença a predicar el Regne de Déu. Pau ens recorda en síntesi qui és Jesús: S’ha revelat l’amor de Déu, que vol salvar tots els homes... Jesucrist, Déu gran i salvador nostre. Ell s’entregà a si mateix per nosaltres per rescatar-nos de l’esclavatge de les culpes, deixar-nos nets i fer de nosaltres un poble ben seu, apassionat per fer el bé. I fa referència després al baptisme quan diu: S’ha revelat la bondat de Déu, i l’amor que ell té als homes; la seva bondat ens salva amb un bany d’aigua regenerador i amb poder renovador de l’Esperit Sant. Tot això té com a resultat: Som hereus de la vida eterna que des d’ara, com a fills, tenim dret a esperar.
I també Isaïes ens anuncia a la primera lectura: Parleu amorosament a Jerusalem, digueu-li que s’ha acabat la seva servitud, ha estat perdonada la seva culpa. Això és motiu de consol: Consoleu, consoleu el meu poble... aquí teniu el vostre Déu. El Senyor Déu arriba amb poder, l’acompanya el fruit de la seva victòria però ell vetlla com un pastor pel ramat, porta al pit els anyells, acompanya les ovelles que crien: té una cura especial de tots nosaltres. La nostra actitud ha de ser la que diu sant Pau: Abandonem la impietat i els desigs mundans, per viure una vida de sobrietat, justícia i pietat i ser un poble apassionat per fer el bé. És la resposta a l’amor de Déu manifestat en Crist.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES