.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«el cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura de la profecia de Daniel

En aquell temps es presentarà Miquel, comandant dels exèrcits celestials, que vetlla pels fills del teu poble; hi haurà un temps de desgràcies com no se n’havien vist des que existeixen les nacions fins aquell moment. Però en aquell moment serà salvat el teu poble, tots els qui estaran inscrits en el llibre.
La multitud dels qui dormen a la pols de la terra es desvetllarà, uns per a la vida eterna, altres per a la vergonya d’una reprovació eterna. Els justos resplendiran com la llum del firmament, els qui hauran conduït el poble pel bon camí brillaran com els estels per sempre més.

Dn 12,1-3

Salm Responsorial

R. Guardeu-me, Déu meu, en vós trobo refugi.

Senyor, heretat meva i calze meu, 
vós m’heu triat la possessió. 
Sempre tinc present el Senyor; 
amb ell a la dreta, mai no cauré. R

El meu cor se n’alegra i en faig festa tot jo,

fins el meu cor reposa confiat: 
no abandonareu la meva vida enmig dels morts 
ni deixareu caure a la fossa el qui us estima. R

M’ensenyareu el camí que duu a la vida: 
joia i festa a desdir a la vostra presència; 
al vostre costat delícies per sempre. R

Sl 15,5 i 8.9-10.11 (R.: 1)

Lectura de la carta als cristians hebreus
Tots els sacerdots oficien diàriament i ofereixen sovint unes víctimes semblants, que mai no poden treure els pecats.
Però Jesucrist, després d’oferir-se una sola vegada com a víctima pels pecats, s’ha assegut per sempre a la dreta de Déu, esperant que Déu faci dels seus enemics l’escambell dels seus peus. Amb una sola oblació ha consagrat del tot i per sempre els qui havien de ser santificats.
Un cop Déu ha perdonat els pecats, ja no cal presentar cap més ofrena per obtenir-ne el perdó.

He 13,24-32

Lectura de l'evangeli segons sant Marc

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles:
«Aquells dies, després d’aquelles desgràcies, el sol s’enfosquirà, la lluna no farà claror, les estrelles aniran caient del cel i els estols que dominen allà dalt trontollaran.
Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre els núvols amb gran poder i amb gran majestat. Mentrestant enviarà els àngels per reunir els seus elegits, que vindran de tots quatre vents, des dels extrems més llunyans de la terra i del cel.
Mireu la figuera i apreneu-ne la lliçó: quan les seves branques es tornen tendres i neixen les fulles sabeu que l’estiu s’acosta. Igualment, quan vosaltres veureu tot això, sapigueu que ell s’acosta, que ja és a les portes.
Us dic amb tota veritat que no passarà aquesta generació sense que s’hagi complert tot això. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran. Ara, del dia i de l’hora, ningú no en sap res, ni tan sols els àngels ni el Fill; només ho sap el Pare.»

Mc 12,38-44

"Reunirà els seus elegits de tots els quatre vents"

Estem arribant al final de l’any litúrgic i les lectures ens conviden a pensar també en el final de la història, un final que és pintat amb colors foscos: el sol s’enfosquirà, la lluna no farà claror, les estelles aniran caient del cel i els estols que dominen allà dalt trontollaran. Totes aquestes imatges ens indiquen la gran intervenció de Déu al final dels temps, per a jutjar el món. Acabarà una realitat envellida, un món corromput que serà destruït i en començarà un d’absolutament nou. Per això la gran notícia és aquesta: Veuran venir el Fill de l’home sobre els núvols amb gran poder i amb gran majestat. Enviarà els seus àngels per reunir els seus elegits que vindran de tots els quatre vents des dels extrems més llunyans de la terra. Ara és el moment que el Fill de l’home ve a salvar els seus elegits, tots aquells que han romàs fidels en la gran tribulació.
Per això la primer lectura ens diu: En aquell moment serà salvat el teu poble, els que estaran inscrits en el llibre: són aquells que han estat fidels al Senyor, que han lluitat contra el mal. Els justos resplendiran com la llum del firmament, els qui hauran conduït el poble pel bon camí brillaran com els estels per sempre més. La sort final de tots els homes dependrà de la seva actitud, de la seva fidelitat a Déu fins i tot enmig de les persecucions. I aquesta victòria final de Crist és font d’esperança per a tots els creients. En el moment final de la història es veurà la diferència entre el bé i el mal, la justícia i la injustícia.
Aquesta victòria l’anuncia també la segona lectura: Jesucrist s’ha assegut per sempre a la dreta de Déu, esperant que Déu faci dels seus enemics l’escambell dels seus peus. Perquè ell s’ha ofert una sola vegada com a víctima pels pecats... i ha consagrat del tot i per sempre els qui havien de ser santificats, és a dir tots els que han viscut en la fe i en l’amor. Les lectures ens conviden a la fidelitat, a no tenir por en les persecucions, a continuar ferms en el camí del Crist, a mantenir sempre la nostra esperança.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES