.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«jo reconec les meves ovelles, i elles em reconeixen a mi»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura dels Fets dels Apòstols

En aquells dies, Pere, inspirat per l’Esperit Sant, digué:
«Magistrats i notables del poble, si avui ens demaneu compte d’això que hem fet en bé d’un invàlid, i voleu saber qui l’ha posat bo, sapigueu, vosaltres i tot el poble d’Israel, que aquest home el teniu davant vostre pel poder del nom de Jesucrist, el Natzarè.
Vosaltres el vau clavar a la creu, però Déu el va ressuscitar d’entre els morts. Ell és «la pedra que vosaltres, els constructors, havíeu rebutjat, i ara corona l’edifici». La salvació no es troba en ningú més, perquè, sota el cel, Déu no ha donat als homes cap altre nom que pugui salvar-nos.»

Ac 4,8-12

Salm Responsorial

R. La pedra que rebutjaven els constructors ara corona l'edifici. 

Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo!
Perdura eternament el seu amor.
Més val emparar-se en el Senyor 
que posar confiança en els homes.
Més val emparar-se en el Senyor
que fiar-se dels poderosos. R

Gràcies, perquè vós m’heu escoltat

i heu vingut a salvar-me.
La pedra que rebutjaven els constructors
ara corona l’edifici. 
És el Senyor qui ho ha fet,
i els nostres ulls se’n meravellen. R

Beneït el qui ve en nom del Senyor. 
Us beneïm des de la casa del Senyor. 
Vós sou el meu Déu, us dono gràcies, us exalço, 
Déu meu! Enaltiu el Senyor: 
Que n’és de bo! Perdura eternament el seu amor. R

Sl 117,1.8-9.21-23.26.28cd.29 (R.: 22)

Lectura de la primera carta de sant Joan
Estimats, mireu quina prova d’amor ens ha donat el Pare: Déu ens reconeix com a fills seus, i ho som. Per això el món no ens reconeix, com no l’ha reconegut a ell.
Sí, estimats: ara ja som fills de Déu, però encara no s’ha manifestat com serem; sabem que quan es manifestarà, serem semblants a ell, perquè el veurem tal com és.

1Jn 3,1-2

Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús parlà així:
«Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles. El qui no és pastor, sinó que treballa només a jornal, quan veu venir el llop, fuig i abandona les ovelles, perquè no són seves. És que ell només treballa pel jornal i tant se li’n dóna, de les ovelles. Llavors el llop les destrossa o les dispersa.
Jo sóc el bon pastor. Tal com el Pare em coneix i jo conec el Pare, jo reconec les meves ovelles, i elles em reconeixen a mi, i dono la vida per elles. »Encara tinc altres ovelles, que no són d’aquest ramat. També les he de conduir jo, i faran cas de la meva veu. Llavors hi haurà un sol ramat amb un sol pastor.
El Pare m’estima perquè dono la vida i després la recobro. Ningú no me la pren. Sóc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i de recobrar-la. Aquesta és la missió que he rebut del Pare.»

Jn 10,11-18

"Jo dono la vida per les ovelles i la recobro"

En aquest diumenge del bon pastor (per l’evangeli que llegim avui) Jesús es presenta com el bon pastor, podríem dir com l’únic pastor perquè és l’únic que dona la vida per les ovelles: Jo soc el bon pastor. El bon pastor dona la vida per les seves ovelles. El qui no és pastor, quan veu venir el llop, fuig i abandona les ovelles. És el bon pastor que coneix les ovelles: Jo reconec les meves ovelles i elles em reconeixen a mi, i dono la vida per elles. És un pastor únic i diferent. Per això diu també: El Pare m’estima perquè dono la vida i després la recobro. Aquí ja veiem que no és un pastor qualsevol. Només ell pot dir: Dono la vida i la recobro. Ningú no me la pren. Soc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i de recobrar-la. Això no hi ha ningú al món que ho pugui dir. Per això Pere, parlant de Jesús, diu clarament: La salvació no es troba en ningú més, perquè sota el cel, Déu no ha deixat als homes cap altre nom que pugui salvar-nos. L’afirmació és clara i diàfana. Només hi ha un únic salvador en tot el món: Jesucrist. Ell, clavat a la creu, però ressuscitat d’entre els morts. No en busquem cap altre de salvador perquè no existeix.
Crist ens ha fet participar de la seva resurrecció, de la seva salvació i ens fa compartir l’amor del Pare: Mireu quina prova d’amor ens ha donat el Pare: Déu ens reconeix com a fills seus i ho som. No és una imatge o un símil: és una realitat profunda que no acabem d’entendre ara i aquí. Ara ja som fills de Déu, però encara no s’ha manifestat com serem; sabem que quan es manifestarà, serem semblant a ell perquè el veurem tal com és. No es pot dir res de més consolador, de més profund, de més extraordinari: fills de Déu, estimats pel Pare, salvats per l’únic Salvador, guiats per l’únic bon pastor, que ens allibera de tot mal, cridats a veure Déu tal com és. Ara ens toca a nosaltres, creure en ell, l’únic alliberador en tot el món, escoltar la seva veu, seguir el seu camí, viure de veritat com a fills i filles de Déu, amb la felicitat de saber que Déu ens estima.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES