.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«aviat la seva anomenada s’estengué per tota la regió de Galilea»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre del Deuteronomi

Moisès digué al poble:
«El Senyor, el teu Déu, farà que s’aixequi d’enmig teu, d’entre els teus germans, un profeta com jo. Escolteu-lo.
El dia que el poble s’havia reunit a la muntanya de l’Horeb vas demanar al Senyor, el teu Déu, de no tornar a sentir la veu del Senyor, el teu Déu, i de no veure més aquelles flames, per por de morir.
Llavors el Senyor em digué: “Han fet bé de demanar-ho. Jo faré que s’aixequi d’enmig dels seus germans un profeta com tu, li posaré als llavis les meves paraules i ell els dirà tot el que jo li ordenaré. I jo demanaré comptes als qui no escoltin les paraules que ell els dirà en nom meu.
Però si un profeta s’atreveix a dir en nom meu alguna paraula que jo no li hauré ordenat, o bé parla en nom d’altres déus, morirà”.»

Dt 18,15-20

Salm Responsorial

R. Tant de bo que avui sentíssiu la veu del Senyor: «No enduriu els vostres cors.»

Veniu, celebrem el Senyor amb crits de festa, 
aclamem la Roca que ens salva; 
presentem-nos davant seu a lloar-lo, 
aclamem-lo amb els nostres cants. R

Veniu, prosternem-nos i adorem-lo,
agenollem-nos davant del Senyor,

que ens ha creat; ell és el nostre Déu, 
i nosaltres som el poble que ell pastura, 
el ramat que ell mateix guia. R

Tant de bo que avui sentíssiu la seva veu: 
«No enduriu els cors com a Meribà,
com el dia de Massà, en el desert, 
quan van posar-me a prova els vostres pares,
i em temptaren, tot i haver vist les meves obres.» R

Sl 94,1-2.6-7.8-9 (R.: 8)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint
Germans, jo voldria que visquéssiu sense neguit. El qui no és casat pot ocupar-se de les coses del Senyor i mirar de fer el que és agradable al Senyor, mentre que els casats s’han d’ocupar de coses del món i mirar d’agradar a la muller, i tenen el cor dividit.
Igualment, la noia o la dona no casada pot ocupar-se de les coses del Senyor i de ser santa de cos i d’esperit, mentre que les dones casades s’han d’ocupar de coses del món i mirar d’agradar al marit.
Tot això ho dic pensant què és més avantatjós. No vull pas lligar-vos. Penso només que és cosa més digna, i que facilita de viure dedicat al Senyor sense tràfecs que en distreguin.

1Co 7,32-35

Lectura de l'evangeli segons sant Marc

A Cafar-Naüm Jesús anà en dissabte a la sinagoga i ensenyava. La gent s’estranyava de la seva manera d’ensenyar, perquè no ho feia com els mestres de la llei, sinó amb autoritat.
En aquella sinagoga hi havia un home posseït d’un esperit maligne que es posà a cridar: «Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: ets el Sant de Déu.»
Però Jesús el reprengué i li digué: «Calla i surt d’aquest home.» Llavors l’esperit maligne sacsejà violentament el posseït, llançà un gran xiscle i en va sortir.
Tots quedaren intrigats i es preguntaven entre ells: «Què vol dir tot això? Ensenya amb autoritat una doctrina nova; fins i tot mana els esperits malignes, i l’obeeixen.»
I aviat la seva anomenada s’estengué per tota la regió de Galilea.

Mc 1,21-28

"Ensenya amb autoritat i mana els esperits malignes"

En aquests últims diumenges hem vist qui era Jesús (baptisme) i la crida d’alguns deixebles (primers diumenges); avui ja se’ns presenta la missió de Jesús. Ho veiem a l’Evangeli: Jesús ensenyava: La gent s’estranyava de la seva manera d’ensenyar, perquè no ho feia com els mestres de la llei sinó amb autoritat. Jesús és un mestre molt diferent dels altres mestres. Parla amb autoritat però no amb una autoritat externa (ell no és un mestre de la llei) sinó amb l’autoritat que neix de les seves paraules, de l’autenticitat i novetat del que diu. En ell el poble troba la veritable Paraula de Déu, una doctrina nova dirà el poble. D’aquesta manera es fa realitat el que anunciava el llibre del Deuteronomi: Jo faré que s’aixequi d’enmig dels seus germans un profeta com tu [Moisès], li posaré als llavis les meves paraules i ell els dirà tot el que jo li ordenaré. I jo demanaré comptes als qui no escoltin les paraules que ell els dirà en nom meu. Jesús és aquest gran profeta, nascut enmig nostre, superior al mateix Moisès que ensenya les paraules de Déu; per això el seu ensenyament és tan nou. Però cal escoltar les seves paraules perquè venen directament de Déu. Ara bé, Jesús no es limita a ensenyar sinó que lluita eficaçment contra el mal. Ho veiem també a l’Evangeli. Jesús diu [a l’esperit maligne]: Calla i surt d’aquest home. Llavors l’esperit maligne llançà un gran xiscle i en va sortir. Jesús ha vingut a destruir el mal. L’home posseït d’un esperit maligne es posà a cridar: Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? Has vingut a destruir-nos? Jesús és més fort que el mal. Amb Jesús acaba l’imperi de qui esclavitza els homes.
Per això el poble proclama: Ensenya amb autoritat una doctrina nova; fins i tot mana els esperits malignes i l’obeeixen. Així podem viure sense neguits i dedicats al Senyor, com diu Pau. La nostra missió?: escoltar el Senyor, lluitar contra tota mena de mal en nosaltres i en els altres i portar una vida dedicada totalment al Senyor, sense pors i sense que res ens en distregui.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES