.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«destriaran els dolents d’entre els justos i els llençaran al forn encès»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del primer llibre dels Reis

En aquells dies, el Senyor s’aparegué a Salomó en un somni durant la nit, en el santuari de Gabaon, i li digué: «Digue’m què vols que et doni.»
Salomó li respongué: «Senyor, Déu meu, vós m’heu fet rei a mi, servent vostre, perquè ocupés el tron de David, el meu pare, però soc encara un jove que no sé conduir la gent, i em trobo enmig del poble que vós heu elegit, un poble que ningú no és capaç de comptar, de tan nombrós com és.
Feu al vostre servent la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i destriar el bé del mal. Sense això, qui seria capaç de governar aquest poble vostre tan considerable?»
Al Senyor li agradà que Salomó li hagués demanat això, i li digué: «Ja que no demanes molts anys de vida, ni riquesa, ni la vida dels teus enemics, sinó discerniment per poder escoltar i fer justícia, jo et donaré això que demanes: et faré tan prudent i sagaç que ni abans de tu ni després ningú no se’t podrà comparar.»

1Re 3,5.7-12

Salm Responsorial

R. Com estimo la vostra llei, Senyor!

El Senyor és la meva heretat; 
vull estar atent a les vostres paraules. 
M’estimo més la llei que surt dels vostres llavis 
que mil monedes d’or o de plata.  R

Que el vostre amor em conforti, 
com vau prometre al vostre servent. 
Quan arribi la vostra pietat,

jo tindré vida, la llei farà les meves delícies. R

Jo aprecio els vostres manaments 
més que l’or i més que tot, 
per això m’estimo els preceptes, 
i m’emparo dels camins enganyosos. R

És admirable el vostre pacte, 
per això el té present la meva ànima. 
La vostra paraula, explicada, 
dóna llum i l’entenen els senzills. R

Sl 118,57.72.76-77.127-128.129-130 (R.: 97a)

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma
Germans, nosaltres sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l’estimen, dels qui ell ha cridat per decisió seva; perquè ell, que els coneixia d’abans que existissin, els destinà a ser imatges vives del seu Fill, que ha estat així el primer d’una multitud de germans.
Ell, que els havia destinat, els crida, els fa justos i els glorifica.

Rm 8,28-30

Lectura de l'evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús digué a la gent:
«Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp. L’home que el troba el deixa amagat i, content de la troballa, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.
També passa amb el Regne del cel com amb un comerciant que buscava perles fines. El dia que en trobà una de molt preu, anà a vendre tot el que tenia i la comprà.
També passa amb el Regne del cel com amb aquelles grans xarxes que, tirades a l’aigua, arrepleguen de tot. Quan són plenes, les treuen a la platja, s’asseuen i recullen en coves tot allò que és bo, i llencen allò que és dolent.
Igualment passarà a la fi del món: Sortiran els àngels, destriaran els dolents d’entre els justos i els llençaran al forn encès: allà hi haurà els plors i el cruixir de dents. Ho heu entès, tot això?» Li responen: «Sí que ho hem entès.»
Ell els digué: «Mireu, doncs: Els mestres de la Llei que es fan deixebles del Regne del cel són com aquells caps de casa que treuen del seu cofre joies modernes i antigues.»

Mt 13,44-52

"Renunciar a tot per un gran tresor?"

Sovint admirem persones entregades totalment al servei dels més pobres, dels més marginats, amb grans sacrificis o aquells homes i dones que lliuren els millors anys de la seva vida a les missions en països amb moltíssimes incomoditats de tot tipus. Alguns potser pensaran en esperits aventurers però quan es tracta de tota una vida entregada a Déu llavors cal pensar en una realitat més profunda. És el que ens diu Jesús a l’Evangeli: Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp. L’home que el troba, el deixa amagat i, content de la troballa, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp. O bé amb el Regne del cel passa com un comerciant que buscava perles fines. El dia que en troba una de molt preu, anà a vendre tot el que tenia i la comprà. Podem dir, doncs, que quan una persona lliura tota la seva vida i renuncia a totes les comoditats d’una vida fàcil és perquè ha trobat aquesta perla de gran valor per la qual val la pena donar-ho tot, ha trobat el tresor pel quan val la pena vendre-ho tot. Però el primer que ens cal és descobrir el valor de la perla o del tresor; llavors podem sentir l’alegria que ens permet renunciar a tot pel Regne de Déu. Això val per totes aquelles persones que d’una manera o altra dediquen tota la seva vida al servei de l’Evangeli.
De vegades, però, no ho sabem descobrir. Per això Salomó mostra la seva saviesa quan li demana al Senyor: Feu al vostre servent la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i discernir el bé del mal; sense això qui seria capaç de governar aquest poble vostre tan considerable? Ens cal demanar també a Déu aquesta saviesa per a descobrir el veritable tresor i la veritable perla que donen sentit a la nostra vida. Sant Pau ens recorda que Déu ens ha destinat a tots a ser imatges vives del seu Fill, és a dir, capaços de dedicar tota la nostra vida al Regne de Déu com va fer Jesús, capaços de vendre tot el que tenim amb molta alegria per aquest Regne sabent que val la pena renunciar a tot per ell.

Mn.Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES