.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre dels Proverbis

Això diu la Saviesa de Déu:
«De molt abans de començar les seves obres el Senyor m’infantà com a primícia de tot el que ha fet. He estat configu rada des de sempre, des del començament, abans que la terra existís. No hi havia encara els oceans, no existien les fonts d’on brollen les aigües, i jo ja havia nascut. He nascut abans que les muntanyes, abans que fossin plantades les altu res; encara no havia fet la terra ni els llacs, ni la massa terrosa dels continents; quan ell instal·lava la volta del cel, jo hi era, quan traçava el cercle de l’horitzó sobre els oceans, quan fixava allà dalt el cobricel dels núvols, quan contenia les fonts de l’oceà, quan posava límits al mar que no desobeeix les seves ordres, quan construïa els fonaments de la terra, jo era al seu costat com un deixeble preferit, feia les seves delícies cada dia, jugava contínuament a la seva presència, jugava per tota la terra, i compartia amb els homes les meves delícies.»

Pr 8,22-31

Salm Responsorial

R. Senyor, sobirà nostre, que n’és de gloriós el vostre nom per tota la terra!    

Quan miro al cel que han creat les mans vostres,
la lluna i els estels que hi heu posat. 
Jo dic: Què és l’home, perquè us en recordeu? 
Què és un mortal, 
perquè li doneu autoritat? R

Gairebé l’heu igualat als àngels,
l’heu coronat de glòria i de prestigi,
l’heu fet rei de les coses que heu creat, 
tot ho heu posat sota els seus peus. R

Ramades de bous i ovelles, 
fins i tot els animals de la selva,
l’ocell que vola i els peixos del mar, 
i tot el que segueix els camins dels oceans. R

Sl 8,4-9 (R.: 2a)

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma
Germans, ara que ja som justos, com a creients que som, estem en pau amb Déu, gràcies a Jesucrist, el nostre Senyor. És per ell que la fe ens ha donat entrada en aquesta gràcia que posseïm tan en ferm, i és per ell que tenim la satisfacció d’esperar la glòria de Déu. Encara més: fins enmig de les proves trobem motiu de satisfacció, perquè sabem que les proves ens fan constants en el sofriment, la constància obté l’aprovació de Déu, l’aprovació de Déu dóna esperança, i l’esperança no pot defraudar ningú, després que Déu, donant-nos l’Esperit Sant, ha vessat en els nostres cors el seu amor.

Rm 5,1-5

Lectura de l'evangeli segons sant Juan

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles:
«Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara seria per a vosaltres una càrrega massa pesada. Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera, perquè ell no parlarà pel seu compte: dirà tot el que sentirà dir i us anunciarà l’esdevenidor.
Ell em donarà glòria, perquè tot allò que anunciarà ho haurà rebut d’allò que és meu. Tot el que és del Pare és meu; per això dic que tot allò que us anunciarà, ho rep d’allò que és meu.»

Jn 16,12-15

"Glòria al Pare, al Fill i a l’Esperit Sant"

En acabar el temps de Pasqua sentim la necessitat d’agrair a la Santíssima Trinitat tot el que ha fet per a la nostra salvació. Parlar de la Santíssima Trinitat és parlar de l’amor total entre el Pare, el Fill i l’Esperit Sant i del seu amor total envers els homes. Els textos litúrgics ens fan conèixer la relació íntima que hi ha entre el Pare, el Fill i l’Esperit Sant. Ho veiem a l’evangeli. Jesús diu als seus deixebles: Quan vindrà l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera, perquè ell no parlarà pel seu compte: dirà tot el que sentirà dir. Tot allò que anunciarà ho haurà rebut d’allò que és meu. Tot el que és del Pare és meu. Hi ha una relació íntima entre el Pare que és la font de tota veritat i que la comunica al Fill, i l’Esperit Sant que no farà altra cosa que anunciar tot el que Jesús ha rebut del Pare.
També Pau parla de les tres persones de la Trinitat: Germans ara que ja som justos, estem en pau amb Déu, gràcies a Jesucrist, el nostre Senyor. I en acabar el text d’avui diu: L’esperança no pot defraudar ningú, després que Déu donant-nos l’Esperit Sant ha vessat en els nostres cors els seu amor. Jesucrist ens ha salvat i per això estem en pau amb Déu Pare que a més ens ha donat el seu Esperit, que és Esperit d’amor. Perquè el Pare, el Fill i l’Esperit Sant estan units per un amor ple i absolut.
I el llibre dels Proverbis (que llegim en la primera lectura) ens parla de la saviesa però d’una saviesa personificada i que des del principi la fe cristiana va identificar amb el Fill, Saviesa de Déu. Tot el que diu el text s’aplica a Jesús: De molt abans de començar les seves obres el Senyor m’infantà com a primícia del tot el que ha fet. Jesús és el Fill engendrat pel Pare. I subratlla la seva existència abans de la creació del món. I al final ens recorda: Compartia amb els homes les meves delícies. Tant és així que el Fill es va encarnar per a compartir-ho tot amb tots nosaltres, (menys el pecat).

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES